В предаване на живо по турската телевизия TVNET  министърът на

...
 В предаване на живо по турската телевизия TVNET  министърът на
Коментари Харесай

Булгаргаз подписва споразумение за достъп до терминалите и газовата мрежа на турската Боташ

 В предаване онлайн по турската телевизия TVNET  министърът на енергетиката Фатих Дьонмез съобщи, че Турция ще продава природен газ на България. Той уточни, че договарянията сред турската компания " Боташ " и българската " Булгаргаз " са приключили сполучливо и е реализирано съглашение за период от 13 години.

Днес в Гранитна зала на Министерския съвет ще бъде подписано съглашение, посредством което " Булгаргаз " ще получи достъп до терминалите и газопреносната мрежа на турската държавна енергийна компания " Боташ " (BOTAŞ).

Подробности към него към момента не са ясни като се изключи информацията, че срокът му е за 13 години.

На церемонията ще участват служебният министър на енергетиката Росен Христов и турският министър на енергетиката и естествените запаси Фатих Дьонмез.

След подписването министър председателят Гълъб Донев ще организира среща с министрите Христов и Дьонмез, на която ще бъдат разисквани и други благоприятни условия за съдействие в областта на енергетиката сред България и Турция.

Също през днешния ден и президентът Румен Радев ще се срещне на " Дондуков " 2 с министъра на енергетиката и естествените запаси на Турция Фатих Дьонмез.

Срещата е в продължение на договореностите за развиване на двустранните връзки в областта на енергетиката, реализирани при срещата на българския държавен глава Румен Радев с турския му сътрудник президента Реджеп Тайип Ердоган на 9 декември предходната година. Възможностите за по-нататъшно задълбочаване на съдействието сред България и Турция, включително доставка на природен газ и нови партньорства, ще са измежду тематиките на диалога на следващия ден на " Дондуков " 2.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР